ua en ru

"Сан ІнБев Україна" і "Славутич" Carlsberg Group" відмовилися від виробництва пива Brahma і Foster`s.

"Сан ІнБев Україна" і "Славутич" Carlsberg Group" відмовилися від виробництва пива Brahma і Foster`s, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Славутич" Carlsberg Group" припинила виробництво пива Foster`s ще на початку минулого року, повідомив вчора гендиректор компанії Петро Чернишов. "Одразу після зупинки виробництва якийсь час ми імпортували Foster`s з Росії, - повідомили виданню в "Пілснер Україна" (один з імпортерів пива). - Але незабаром і імпорт був припинений. Не дивлячись на доступну ціну (4,9-5 грн за 0,33 л в роздрібі), в роздрібі пиво продавалося погано - не більше двох-трьох пляшок в місяць в кожній точці". В середині минулого року найбільший виробник пива в країні "Сан ІнБев Україна" також припинив випуск пива Brahma, повідомило джерело видання в компанії. У "Сан ІнБев Україна" від коментарів відмовилися.
Таким чином напередодні сезону на ринку практично зник сегмент ультралегких сортів пива. За даними MEMRB, в 2009 р. частка Foster`s в натуральному виразі на українському ринку дорівнювала 0,1%, Brahma - 0% в натуральному виразі.
П.Чернишов пояснює невдалий запуск Foster`s "ментальними особливостями українських споживачів". "В Україні не сприйняли ідею легкого пива в прозорій пляшці, і ми врахуємо це при запуску інших марок", - сказав він.