ua en ru

"Альтком" завершив будівництво основного проїзду злітно-посадкової смуги аеропорту Донецька.

Завершено будівництво основного проїзду злітно-посадкової смуги донецького аеропорту. Про це заявив начальник СУ-6 ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком" Роман Півторак, йдеться в повідомленні компанії.

"Смуга закінчена, залишилося тільки узбіччя і східний торець. На даний момент ведеться стабілізація грунту і завершуються види бетонних робіт, що залишилися по ЗПС, робиться колектор і підгодовувальні зливові моноблоки, вмонтовуються огорожі", - сказав Р.Півторак.

За його словами, на сьогоднішній день на будмайданчику працює близько 130 одиниць техніки і 170 людей. Будівельники готуються укладати 5,5-7 тис. куб. м бетону на добу.

Як відзначив директор ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком" Ігор Карнаков, повністю роботи по будівництву ЗПС і стернових доріжок і оснащення її світлосигнальним устаткуванням мають бути закінчені в жовтні поточного року. Далі нову ЗПС чекає тривалий період випробувань, сертифікації і ухвалення в експлуатацію з тим, щоб в квітні-травні 2011 р. вона прийняла перші літаки.