ua en ru

Понад 900 мільйонерів зареєстровані в Україні

Понад 900 мільйонерів зареєстровані в Україні Фото: всього громадянами України було подано майже 105 тисяч декларацій про доходи

Загальна сума задекларованого українськими мільйонерами доходу становить 4,6 млрд гривень

Дохід, перевищують 1 мільйон гривень, у 2015 році отримали 903 громадянина України. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФС).

За даними ДФС, загальна сума задекларованого ними доходу становить 4,6 млрд гривень.

"Сума податку на доходи фізичних осіб, яку "мільйонери" самостійно визначили до сплати до бюджету склала 84,2 млн гривень, військового збору - 9,8 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

За даними ДФС, всього громадянами подано майже 105 тисяч декларацій про майновий стан і доходи. Найбільш активно декларували свої доходи жителі Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської та Полтавської областей.

Наголошується, що загальна сума задекларованого громадянами доходу становить 8,2 млрд. грн. Це на 1,1 млрд. грн., або на 15%. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Сума податку на доходи фізичних осіб, визначених громадянами до сплати самостійно в 2016 році, становить 233,7 млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року вона збільшилася на 81,8 млн. грн., або на 54%. Найбільші суми до сплати задекларовано р. в Києві, Харківській та Дніпропетровській областях. Також, за даними декларацій, громадянами задекларовано до сплати 43,3 млн. грн. військового збору", - наголошується в повідомленні ДФС.

За даними фіскальної служби, з початку деклараційної кампанії майже 26 тис. осіб скористалися правом на отримання податкової знижки. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню - 38,3 млн. грн., що на 3,1 млн. грн. менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, 2 березня 2016 року почалася кампанія декларування майна, доходів, витрат і зобов'язань фінансового характеру за минулий рік.