ua en ru

Майже 90% українців ставляться до переселенців позитивно або нейтрально, - опитування

Майже 90% українців ставляться до переселенців позитивно або нейтрально, - опитування Фото: внутрішньо переміщені особи не викликають негативу в українців

39% українців не мають жодних зв'язків з вимушеними переселенцями

43% українців мають позитивне ставлення до внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій, ще 47% думають про них нейтрально. Про це свідчать результати соціологічного опитування населення України, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у лютому у всіх обласних центрах країни, окрім тимчасово окупованих територій, та містах областей, які притягають до зони конфлікту, а також окремих населених пунктах з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб, передає кореспондент РБК-Україна.


"Переважно ставлення є позитивно-нейтральним... 90% по всій Україні ставляться або позитивно, або нейтрально: позитивно 43%, 47% нейтрально, 6% ставляться негативно, а решта не змогли відповісти на це питання",- повідомила провідний науковий співробітник КМІС Марина Шпікер. За її словами, лише 17% опитаних по всій Україні і близько половини респондентів у містах найбільшої концентрації коли-небудь спілкувалися з внутрішньо переміщеними особами.

"39% опитаних по всій Україні та 12% у містах концентрації не мають жодних зв'язків з внутрішньо переміщеними, не спілкувалися з ними та навіть не знають про їхню присутність у своєму населеному пункті", - додала Шпікер.

Під час всеукраїнського опитування було проведено 1900 інтерв'ю. У містах з найбільшою концентрацією внутрішньо переміщених осіб у дослідженні взяли участь 2000 респондентів.

Нагадаємо раніше, за даними опитування 73% українців негативно ставляться до Путіна.