ua en ru

Тільки 9% українців вважають 8 березня радянським пережитком, - опитування

Тільки 9% українців вважають 8 березня радянським пережитком, - опитування Фото: 9% українців вважають 8 березня радянським пережитком

Майже половина опитаних вважають 8 березня приводом зробити приємне близьким жінкам

Святкувати в цьому році 8 березня мають намір 82% українців. Про це повідомляється в результатах соцопитування групи Kantar TNS Online Track.

Майже половина опитаних (47%) вважають цей день добрим приводом зробити приємне близьким жінкам, а кожен п'ятий зазначає, що це свято, який покликаний нагадати про права жінок. Лише 9% вважають Міжнародний жіночий день пережитком радянського минулого.

Молодь значимо частіше вважає, що свято 8 березня має нагадувати про права жінок (27%), тоді як представники вікової групи 30-40 років - частіше бачать у святі хороший привід зробити приємне близьким жінкам (54%). Не бачать сенсу в подібних святах більше представники старшої вікової групи (7%) і респонденти з Заходу (7%). Захід також частіше інших регіонів вважає свято пережитком радянського часу (17%).

Найбільше планують святкувати 8 Березня на сході країни (89%), а найменше - на заході (67%).

Опитування проводилося методом онлайн-опитування з 23.01.2017 за 29.01.2017. Географія дослідження - вся Україна (крім Криму), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном та розміром населеного пункту.

alt

Фото: 18% українців не будуть святкувати 8 березня

Нагадаємо, раніше голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що підготовлено проект закону, який повинен позбавити країну від радянських свят, зокрема, від 8 березня.