ua en ru

85% інвесторів очікують дефолту Греції, - опитування Bloomberg

Глобальне опитування, проведене Bloomberg, показало, що 85% інвесторів очікують дефолту Греції, більшість з них також чекають дефолту Португалії та Ірландії, пише агентство.

Кількість респондентів, які очікують дефолту Греції виросло на 11 процентних пунктів з січня і 12 пунктів з червня 2010 р., згідно з опитуванням 1263 інвесторів, аналітиків і трейдерів.

Вартість страхування по грецькому дефолту досягли максимального значення на цьому тижні, пише агентство, оскільки інвестори збільшили ставки на те, що країна не буде в змозі виплатити свої борги. Кредитні дефолтні свопи на грецький борг досягли рекордних 1371 базисних пунктів 9 травня, в той же день прибутковість дворічних облігацій країни закрилася на рекордних 25,6%.

16-17 травня європейські міністри фінансів і глава МВФ Домінік Стросс-Кан зустрінуться в Брюсселі для обговорення Греції. Посадові особи цього тижня відмовилися розмовляти з приводу дефолту з членом виконавчої ради Європейського центрального банку Лоренцо Біні Смаги, описавши цей варіант як "політичне самогубство, яке призведе багатьох до бідності".