ua en ru

Місія ОБСЄ в районі Маріуполя на 80% складається з росіян, - радник міністра оборони

80% співробітників місії ОБСЄ, які працюють в районі р. Маріуполь Донецької обл. є громадянами Росії.

80% співробітників місії ОБСЄ, які працюють в районі р. Маріуполь Донецької обл. є громадянами Росії. Про це заявив радник міністра оборони Василь Будік з посиланням на офіцера місії ОБСЄ в зоні АТО в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Нас розмістили в готелі "Reikartz", це тризірковий готель у Маріуполі. Так сталося, що ми жили буквально на одному поверсі з так званої місією ОБСЄ. В силу того, що я громадянин Грузії, я познайомився з одним з офіцерів цієї місії, грузином за походженням, який був у цій місії. Я розумію, що зараз підставляю його, але я не можу це не сказати. Він сказав таку фразу, що 80% усіх працівників, які працюють у місії ОБСЄ в секторі "М", в Маріуполі, є росіянами", - сказав Будик.

Він також додав, що офіцери місії ОБСЄ, які працюють у Маріуполі, - це або колишні, або діючі співробітники ФСБ і ГРУ.

"Вони вкрай агресивно налаштовані до нашим військовим. Більш того, вони передають інформацію про розташування наших військ, буквально полюють за нашими артдивизионами", - підкреслив радник.

Нагадаємо, за даними спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, бойовики можуть звільнити 66 полонених бійців батальйону "Донбас" до кінця року.