ua en ru

Понад 7 тис. споживачів можуть залишитися без газу через борги, - "Волиньгаз"

Через системну несплату заборгованості за використане блакитне паливо понад 7 тис. волинян отримали попередження про припинення газопостачання. Сума боргу усіх попереджених про відключення осіб сягає майже 40 млн гривень, повідомляє прес-служба "Волиньгазу".

Зокрема, за даними прес-служби, з початку 2016 року ПАТ "Волиньгаз" довелось вимушено припинити газопостачання для понад 730 споживачів палива області, які роками не сплачували рахунки за газ. За оперативними даними, волиняни заборгували за блакитне паливо понад 130 млн гривень.

Зараз в області нараховується понад 400 споживачів, у яких сума боргу за газ перевищила 5 тис. гривень. За усіма такими адресами газопостачальна компанія уже надіслала листи із попередженням про припинення газопостачання. Також попередження про припинення газопостачання отримало ще 7 тис. споживачів, заборгованість яких перевищує тисячу гривень.

"У порівнянні з минулим роком, заборгованість за газ серед населення зросла майже на 37%. Першочергова причина – висока ціна за енергоресурс. Однак, неплатоспроможність споживача не завжди є причиною низької платіжної дисципліни. Своєчасною оплатою за газ часто нехтують цілком заможні люди, які йдуть оплачувати рахунки лише тоді, коли під їхні кількаметрові паркани під'їжджає екскаватор", - повідомляє директор комерційний ПАТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз.