ua en ru

Понад 62% американців не довіряють рішенням Трампа по КНДР, - опитування

Понад 62% американців не довіряють рішенням Трампа по КНДР, - опитування Фото: США і КНДР (колаж РБК-Україна)

72% американців заявили, що уряд в цілому цілком здатне діяти вірно відносно КНДР

Більше 62% опитаних громадян Сполучених Штатів не довіряють рішенням президента Дональда Трампа щодо його політики по відношенню до Північної Кореї. Про це йдеться у спільному дослідженні The Washington Post та ABC News.

Так, за даними, 62% американців заявили, що Трамп не в змозі приймати правильні рішення по КНДР. Про зворотне заявили 37% опитаних. Крім того, 72% опитаних американців заявили, що уряд в цілому цілком здатне діяти вірно стосовно питань, пов'язаних з КНДР.

За словами 76% американців, США відносно Північної Кореї варто діяти більш жорстко. При цьому за припинення спільних навчань США і Південної Кореї виступили 43% опитаних, 39% - підтримали повітряні удари по КНДР, а 32% заявили, що впливати на Пхеньян потрібно з допомогою фінансових заходів.

При цьому, говорячи про характер можливого військового удару США по КНДР, 67% американців сказали, що це може бути лише кроком у відповідь на атаку КНДР. Якщо ж США перші завдадуть удару по КНДР, це призведе до війни, вважають 82% респондентів, 69% заявили, що така політика вкрай ризикована.

Нагадаємо, згідно з іншими результатами опитування, близько двох третин жителів США виступають проти нанесення превентивного удару по КНДР.