ua en ru

Понад 500 українських військових закінчили життя самогубством за період АТО

Понад 500 українських військових закінчили життя самогубством за період АТО Фото: сили АТО (facebook.com/ato.news)

Майже 85% суїцидів скоюють учасники АТО у віці до 40 років

За період проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі понад 500 українських військових закінчили життя самогубством внаслідок посттравматичного синдрому. Про це повідомила народний депутат від "Блоку Петра Порошенка", голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець у Facebook.

"За результатами аналітичної роботи фахівці національного державного інституту соціальної та судової психіатрії МОЗ України - майже 85% суїцидів скоюють учасники АТО у віці до 40 років, більшу частину з них складають особи до 30 років (45,5% від усіх)", - написала Богомолець.

За її словами, одним з найбільш суттєвих серед чинників, пов’язаних з суїцидом, виявився "стан алкогольного або наркотичного сп’яніння під час скоєння суїциду". Він був зафіксований у 51% загиблих.

"Серед механізмів суїциду значно переважає поранення від вогнепальної зброї (61%), та повішення (31%)", - уточнила Богомолець.

Психологічний портрет самогубця — ветерана війни Проблема суїцидів серед ветеранів АТО — одна з найболючіших трагедій н...

Опубліковано Ольгою Богомолець 18 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 18 вересня, нардеп повідомила, що в Україні створений реєстр суїцидів серед військових і демобілізованих із зони антитерористичної операції.