ua en ru

Всі 5 затриманих у "янтарній справі" арештовані

Всі 5 затриманих у "янтарній справі" арештовані Фото: Матіос повідомив, що суд заарештував 5 підозрюваних у "янтарній справі" з правом внесення застав

За словами Матіоса, прокуратура "підмітає там, де ще не ступала нога САП"

Голосіївський районний суд Києва заарештував п'ятьох раніше затриманих фігурантів "бурштинової справи" на Рівненщині. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Всі 5-теро затриманих у понеділок підозрюваних організаторів та керівників злочинної організації в "янтарному" виробництві заарештовані суддями Голосіївського райсуду столиці, з правом внесення застав відповідно в розмірі 9,5-5-5-4-2,7 мільйонів гривень", - написав він.


"Три доби майже без сну, гарячі від кількості копій (5700 аркушів) процесуальних документів принтери, наспіх з'їдені партії піци, похапцем сім'ям зроблені дзвінки - просто робота", - підкреслив головний військовий прокурор.

Матіос зазначив, що прокуратура замітає там, де на Рівненщині ще не ступала нога Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що суд над фігурантами "бурштинової справи" відбудеться в найближчі дні.

Напередодні ГПУ, СБУ і Національна поліція в Рівненській області викрили і затримали членів організованого злочинного угруповання, що займалася незаконними угодами з видобутку бурштину. До складу угруповання входили працівники правоохоронних органів регіону, а очолювали злочинну схему заступник прокурора Рівненської області, підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ і два колишніх начальника райвідділів поліції.