ua en ru

Закон про люстрацію не дозволить повернутися 5 тис. чиновників Януковича, - Петренко

Закон про люстрацію не дозволить повернутися 5 тис. чиновників Януковича, - Петренко Фото: Павло Петренко розповів, скільки високопосадовців режиму Януковича не зможуть повернутися на посади

Рада має ухвалити технічні зміни до закону про очищення влади

Завдяки закону "Про очищення влади" близько 5 тис. високопосадовців режиму екс-президента України Віктора Януковича не зможуть повернутися на посади. Про це міністр юстиції Павло Петренко повідомив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі "ICTV".

"Історичну місію закон про люстрацію виконав - близько 5 тис. найвищих посадовців, у тому числі і чинних депутатів від "Партіі регіонів" та "Опозиційного блоку" не можуть повернутися до уряду", - заявив Петренко.


Міністр також закликав не маніпулювати висновками Венеціанської комісії щодо закону про очищення влади.

"Я б попросив український парламент, що протягом 6 місяців зміни до закону, технічні зміни, які дійсно відображають рекомендації Венеціанської комісії, які не стосуються найвищих посадовців колишніх режиму Януковича, знаходяться у парламенті, парламенту треба відкласти політичні баталії і проголосувати ці зміни до закону - це дасть можливість зберегти закон", - сказав Петренко.

Нагадаємо, згідно із законом "Про очищення влади" під автоматичну люстрацію підпадають лише ті високопосадовці, які були незаконно призначені екс-президентом Януковичем та були причетні до порушень прав людини під час Революції гідності.