ua en ru

Майже 400 українських військовослужбовців пройшли реабілітацію в країнах НАТО, - Геращенко

Майже 400 українських військовослужбовців пройшли реабілітацію в країнах НАТО, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Наступне засідання міжпарламентської ради "Україна-НАТО" може відбутися в Одесі

Всього 398 військовослужбовців Збройних сил України пройшли реабілітацію в країнах Північноатлантичного альянсу. Про це сьогодні під час прес-конференції за підсумками засідання міжпарламентської ради "Україна - НАТО" заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми говорили про ту велику допомогу, яку країни НАТО надають Україні в реабілітації військових. 398 наших солдатів і офіцерів пройшли реабілітацію в країнах НАТО", - заявила Геращенко.

Віце-спікер зазначила, що сьогодні під час засідання сторони обговорили питання про порушення прав людини на окупованих територіях Криму і Донбасу. Одне з наступних засідань міжпарламентської ради може відбутися в Одесі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО виділить Державної служби з надзвичайних ситуацій України 1 млн євро на розвиток галузі розмінування. За словами Геращенко, на наступному тижні Верховна Рада може прийняти у першому читанні проект закону про гуманітарне розмінування, який реформує українське законодавство у цій сфері у відповідність з міжнародними стандартами.