ua en ru

Майже 40 країн потребують продовольчої допомоги, - ООН

Майже 40 країн потребують продовольчої допомоги, - ООН Фото: країни Африки потребують продовольчої допомоги (ФАО/Chedly Kayouli)

Цивільні конфлікти як і раніше є основною причиною серйозної нестачі продовольства

Приблизно 37 країн, 28 з яких знаходяться в Африці, потребують зовнішньої продовольчої допомоги. Про це повідомляється в доповіді "Прогнози врожаю і продовольча ситуація" Продовольчої і сільськогосподарської організації (ФАО) Об'єднаних Націй.

Повідомляється, що громадянські конфлікти як і раніше є основною причиною серйозної нестачі продовольства. Вони викликали голод в Південному Судані і призвели до того, що населення Ємену і північної Нігерії виявилося на грані голоду. Несприятливі погодні умови посилюють загрозу голоду в Сомалі.

"За оцінками, близько 5,5 млн людей відчувають гострий дефіцит продовольства у Південному Судані, де ціни на кукурудзу та сорго в даний час в чотири рази вище порівняно з аналогічним показником у квітні 2016 року. У Сомалі близько 3,2 млн осіб потребують продовольчої і сільськогосподарської надзвичайної допомоги, а в Ємені ця цифра сягає 17 мільйонів. В північній частині Нігерії руйнування, викликані конфліктом, призвели до того, що 7,1 млн осіб зіткнулися з гострим дефіцитом продовольства в постраждалих районах, тоді як ще більша кількість населення знаходиться в менш важких, але все ще "стресових" умовах", - зазначають у повідомленні.

Також повідомляється, що у список 37 країн, які потребують зовнішньої допомоги входять Афганістан, Буркіна-Фасо, Бурунді, Камерун, Центральноафриканська Республіка, Чад, Конго, Корейська Народно-Демократична Республіка, Демократична Республіка Конго, Джібуті, Еритрея, Ефіопія, Гвінея, Ірак, Кенія, Лесото, Ліберія, Лівія, Мадагаскар, Малаві, Малі, Мавританія, Мозамбік, М'янма, Нігер, Нігерія, Пакистан, Сьєрра-Леоне, Сомалі, Судан, Свазіленд, Сирія, Уганда, Ємен і Зімбабве

Нагадаємо, в Ємені зафіксовані майже 800 смертей від холери. Число хворих холерою перевищило 100 тис. чоловік.