ua en ru

Майже 40% кандидатів від правлячої партії Японії підтримали удар по Північній Кореї, - опитування

Майже 40% кандидатів від правлячої партії Японії підтримали удар по Північній Кореї, - опитування Фото: глава КНДР Кім Чен Ин (KCNA)

Опитування було проведено серед 948 кандидатів від правлячої Ліберально-демократичної партії Японії

До 40% кандидатів на майбутніх парламентських виборах у Японії від правлячої партії підтримують силове вирішення проблеми Корейського півострова при військовій підтримці Сполучених Штатів Америки. Про це свідчать дані опитування, проведеного агентством Kyodo, результати якого опублікував портал 47news (належить Kyodo).

Зазначено, що опитування було проведено серед 948 кандидатів від правлячої Ліберально-демократичної партії, яку очолює прем'єр-міністр Сіндзо Абе. При цьому опитані вказали, що готові прийняти застосування сили проти Північної Кореї тільки в тому випадку, якщо будуть вичерпані методи мирного вирішення проблеми.

Також зазначається, що в опозиційній Партії надії тільки 20% кандидатів заявили, що готові підтримати військову акцію США проти КНДР.

Нагадаємо, Великобританія готується до можливого початку війни з КНДР і своєї можливої ​​участі в ній. Так, риторика американського лідера Дональда Трампа посилила напруженість у регіоні в останні місяці, спонукаючи британських чиновників скласти військові плани для відповіді на випадок бойових дій.