ua en ru

Британія готує план на випадок війни з КНДР, - The Telegraph

Британія готує план на випадок війни з КНДР, - The Telegraph Фото: Великобританія (flickr.com defenceimages)

Риторика Трампа посилила напруженість у регіоні в останні місяці

Великобританія готується до можливого початку війни з КНДР і своєї можливої ​​участі в ній, передає The Telegraph.

Так, видання підкреслює, що риторика американського лідера Дональда Трампа посилила напруженість у регіоні в останні місяці, спонукаючи британських чиновників скласти військові плани для відповіді на випадок бойових дій.

Зазначено, що серед планів, про які дізналися ЗМІ - розгортання нового авіаносця HMS Queen Elizabeth до того, як він пройде необхідні випробування.

"У нас достатньо кораблів... есмінці Type-45, фрегати Type-23. Новітній авіаносець можна було б поставити на службу раніше, якщо ситуація стане складною", - заявили в британському уряду.

Повідомляється, що авіаносець HMS Queen Elizabeth не повинен бути введений в експлуатацію раніше 2020 року. Його дострокове розгортання можна порівняти з ситуацією війни за Фолклендські острови. Тоді достроково в експлуатацію ввели авіаносець HMS Illustrious.

"Тоді це була реакція для захисту нашої території. У разі війни з Північною Кореєю Великобританія буде частиною великої коаліції. Ми подивимося, що зможемо зробити", - заявило джерело в британських збройних силах.

Нагадаємо, раніше президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп звинуватив Іран у фінансовій підтримці і торгівлі з Північною Кореєю (КНДР).