ua en ru

Понад 335 тис. випускників шкіл мають намір пройти ЗНО у 2018 році

Понад 335 тис. випускників шкіл мають намір пройти ЗНО у 2018 році Фото: учасники ЗНО (УНІАН)

Найстаршому учасникові ЗНО виповнилося 69 років

Понад 335 тис. випускників шкіл мають намір пройти зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) у 2018 році. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Вадим Карандій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всього для участі в основній сесії зовнішнього незалежного тестування зареєструвалося 335 843 особи", - сказав він, зазначивши, що наймолодшому учасникові ЗНО виповнилося 15 років, а найстаршому - 69.

За його словами, найбільш поширений предмет - українська мова та література, на другому місці - історія України, на третьому - математика.

"Значно збільшується кількість учасників ЗНО з української мови та літератури, це зумовлено саме тим, що в аудиторіях будуть учні, студенти професійно-технічних закладів, а також коледжів, які проходять у формі ЗНО Державну підсумкову атестацію з цих предметів", - зазначив Карандій.

Як повідомив директор УЦОЯО, для проходження тестування з української мови та літератури зареєструвалися 333 171 випускник, історії України - 168 927, математики - 112 023, англійської мови - 89 312, біології - 82320, географії - 79 711 випускників.

Найбільш чисельними за кількістю учасників ЗНО є Київ, Дніпропетровська та Львівська області.

Разом з тим, за словами Карандія, особливі умови для проходження ЗНО будуть забезпечені 495 особам, з них 10 осіб, у яких порушення зору, отримають адаптовані тести шрифтом Брайля.

Карандій повідомив, що з 30 квітня на інформаційних сторінках всіх учасників будуть розміщені запрошення-перепустки для проходження оцінювання, які потрібно буде самостійно роздрукувати.

З 3 по 21 травня буде оголошений додатковий період реєстрації для учасників антитерористичної операції, осіб, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень. А додаткова сесія ЗНО запланована на липень.

Як повідомляється на сайті УЦОЯО, у 2018 році ЗНО з математики відбудеться 22 травня, української мови та літератури - 24 травня. Також у травні заплановано ЗНО з іспанської, німецької, французької мов. ЗНО з інших предметів відбудеться з 1 по 13 червня.

Нагадаємо, 23 квітня у МОН опублікували дати роботи центрів для вступу абітурієнтів з Криму та Донбасу.