ua en ru

Більше 30% жителів планети бачать в РФ загрозу для своєї країни, - опитування

Більше 30% жителів планети бачать в РФ загрозу для своєї країни, - опитування Фото: 30% жителів планети бачать в Росії загрозу для своєї країни (колаж-РБК-Україна)

Тільки 26% довіряють президенту Росії

Згідно з результатами опитування американського дослідницького центру Pew Reseаrch Center, опублікованого 16 серпня, понад 30% жителів планети бачать в Росії загрозу для своєї країни. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що дослідження проводилося з 16 лютого по 8 травня 2017 року у 37 країнах за межами Росії. В опитуванні взяли участь майже 41 тис. респондентів.

Як показують результати опитування, лише 26% довіряють президенту Росії Володимиру Путіну в його політиці на міжнародній арені.

Так, в середньому 31% опитаних бачать в Росії серйозну загрозу для своєї країни. Про Китаї такої думки дотримуються також 31% респондентів, а про Сполучені штати - 35%.

Зазначено, що негативне ставлення до Росії особливо широко поширена в США і Європі, в той час як у мешканців Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Близького Сходу, країн Африки на південь від Сахари і Латинської Америки спостерігається більший розкид думок.

Тільки в трьох країнах з 37, де проводилося дослідження, більшість жителів висловлюють сприятливу думку про Росії, зокрема, у В'єтнамі (83%), Греції (64%) і на Філіппінах (55%).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з опитуванням, кожен п'ятий житель підконтрольного Україні Донбасу підтримує введення візового режиму з Російською Федерацією.