ua en ru

Понад 25 тисяч бігунів візьмуть участь у змаганнях Run Ukraine Running League

Понад 25 тисяч бігунів візьмуть участь у змаганнях Run Ukraine Running League

У 2017 році в Україні відбудуться п'ять масових бігових змагань міжнародного рівня, що об’єднані в Run Ukraine Running League 2017. Серед них столичні забіги, Nova Poshta Kyiv Half Marathon та Wizz Air Kyiv City Marathon, вже стали традицією для міста та бігової світової спільноти. У цьому році понад 25 тисяч любителів бігу з 50 країн світу зустрінуться на стартах у чотирьох містах України: Києві, Дніпрі, Одесі та Львові. Серія бігових заходів починається 9 квітня щорічним Київським півмарафоном, під час якого вперше відбудеться Чемпіонат України з півмарафону. Зараз відкрита реєстрація на всі події Ліги, а саме:

  • 9 квітня - Nova Poshta Kyiv Half Marathon

  • 28 травня - Interpipe Dnipro Half Marathon

  • 25 червня - Odesa Half Marathon

  • 8 жовтня - Wizz Air Kyiv City Marathon

  • 29 жовтня - Grand Prix Lviv Half Marathon

Run Ukraine Running League – це програма заходів для любителів, адже до рейтингу зараховуються результати не професійних спортсменів. Вперше переможці будуть визначатися серед чоловіків та жінок у 30 категоріях професій. Це не єдине нововведення Ліги. У цьому році фінішери головних дистанцій отримають медалі з оновленим дизайном, який базується на зображенні портрету видатної постаті для міста-делегата. На презентації бігового сезону команда Run Ukraine представили макет нової медалі Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017 із зображенням портрету видатного лікаря - Миколи Амосова.

Долучитися до змагань Run Ukraine Running League зможе кожен охочий, обравши дистанцію відповідно до свого рівня: 5 км, 10 км, 21 км та 42 км під час Київського марафону. Окрім драйву та духу змагань, учасники всеукраїнської Ліги відкривають для себе новий образ країни, пізнають міста та їхню історію, знаходять друзів та однодумців з різних міст світу. У кожного бігуна - свої прагнення та цілі, але існує і об’єднуюча мета - головний приз. У цьому році організатори дарують переможцям участь у Празькому міжнародному марафоні.

Команда Run Ukraine у цьому році поставила перед собою мету - отримати IAAF BRONZE LABEL для восьмого Київського півмарафону. Щоб отримати статус в 2018 році, всі вимоги необхідно виконати вже в 2017. Такий статус присуджують на 1 рік і жорстко контролюється з боку міжнародної асоціації IAAF.

"Чому ми претендуємо саме на Bronze Label? Якщо організатор вперше подає Заявку на отримання статусу, то починати потрібно тільки з Bronze Label, поступово завойовуючи довіру міжнародних партнерів і підвищуючи статус заходу. Щоб контролювати рівень організації і виконання всіх вимог, з боку IAAF буде призначений Технічний Делегат, який приїде до Києва і буде вести моніторинг. Після завершення заходу Технічний Делегат пише звіт і лише після цього приймається рішення про присвоєння статусу", - коментує спортивний директор Run Ukraine Ірина Ліщинська.

Бігові змагання - це не тільки невід'ємна частина активного життя, а й свідома громадянська позиція. Заходи Run Ukraine Running League 2017 дають можливість долучатися до вирішення соціальних проблем та пропонують участь у благодійних ініціативах. Зокрема, у 2017 році в рамках Nova Poshta Kyiv Half Marathon та Wizz Air Kyiv City Marathon відбудеться фандрайзинг марафон, що об’єднає десятки українських фондів та організацій для збору благодійних коштів. Партнер проекту - Українська біржа благодійності. Окрім того, в програмі кожного бігового заходу Ліги запланований символічний забіг на 2 км під назвою “Переможці” в підтримку однойменного соціального проекту. Мета - збір коштів на придбання спортивних протезів для постраждалих учасників бойових дій у зоні АТО.

“Run Ukraine Running League - ініціатива та проект компанії Run Ukraine. У минулому році ми провели першу Лігу та зібрали понад 15 тисяч учасників. Переможцями стали звичайні любителі бігу - Олександр Мозговий та Олена Федорова. Вони отримали головний приз - участь у Паризькому міжнародному марафоні. 9 квітня, коли в столиці буде проходити Київський півмарафон, Олександр та Олена представлятимуть Україну на міжнародному старті в Парижі”, - коментує генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

Окрім дорослих стартів, в програмі кожного бігового змагання традиційно відбудуться дитячі забіги McDonald's run: 100, 500 і 1000 м. Участь дітей у подіях безкоштовна. У 2016 році на дитячих стартах Run Ukraine Running League було 2,5 тисячі маленьких учасників.

З кожним роком бігове ком’юніті України зростає, з'являються нові імена серед учасників, формуються лідери серед тих, хто починав з невеликих дистанцій. Разом з тим, бігові події Run Ukraine стали цікавими для нових партнерів серед українських та світових брендів. У цьому році офіційний дистриб’ютор автомобілів Mitsubishi, компанія «ЕМ ЕМ СІ УКРАЇНА», стала автомобільним партнером Run Ukraine.

“Тема спорту та змагань дуже співзвучна з характером бренду Mitsubishi. Наші автомобілі неодноразово виборювали нагороди та посідали перші місця в найважчих змаганнях. Першокласні позашляхові характеристики наших автомобілів дозволяють дістатись туди, куди інші їхати навіть не наважаться. Так і наполегливі тренування та прагнення до перемоги учасників марафону дозволяють їм перевершити свої фізичні можливості", - зазначив пан Хіроакі Озава, Генеральний директор компанії "ЕМ ЕМ СІ УКРАЇНА", офіційного дистриб'ютора автомобілів Mitsubishi.

Понад 25 тисяч бігунів візьмуть участь у змаганнях Run Ukraine Running LeagueПонад 25 тисяч бігунів візьмуть участь у змаганнях Run Ukraine Running League