ua en ru

Після 22 млн грн за пошук 6 нових менеджерів Коболєв повинен піти у відставку, - "Наш край"

Після 22 млн грн за пошук 6 нових менеджерів Коболєв повинен піти у відставку, - "Наш край" Фото: Сергій Шахов (facebook.com, sergey shakhov)

Шахов вважає, що керівництво "Нафтогазу" повинне відповісти за "безпрецедентне марнотратство"

"Наш край" закликає звільнити весь керівний склад "Нафтогазу" за марнотратство і призначити кримінальне розслідування щодо зриву виконання урядової програми нарощування видобутку природного газу. Про це заявив народний депутат від партії Сергій Шахов, повідомляє прес-служба політсили.

Він зазначив, що керівництво "Нафтогазу" повинна відповісти за керівництво "Нафтогазу" повинна відповісти за "безпрецедентне марнотратство".

"Нафтогаз" платить фірм по працевлаштуванню 22 млн гривень за пошук шести менеджерів. Тобто понад 3,5 мільйона за персону! "Наш край" в черговий раз закликає уряд звільнити від посад весь керівний склад "Нафтогазу", зокрема голови правління Андрія Коболєва, за марнотратство. Також правоохоронні органи повинні призначити кримінальне розслідування щодо зриву виконання урядової програми нарощування видобутку газу", – повідомив Сергій Шахов.

Нардеп від "Нашого краю" зазначив, що підміна реальних досягнень імітацією роботи стала звичайною практикою "Нафтогазу".

"Затверджена урядом стратегія "Нафтогазу" зобов'язує наростити видобуток власного газу до 20 мільярдів. Це питання енергобезпеки країни і доступних тарифів для населення. Поки до досягненню поставленої задачі навіть не наблизилися! При цьому керівництво монополії преміює себе мільярдними сумами і платить за 22 млн гривень за пошук нових начальників", – пояснив Шахов.

На думку народного депутата, дії "Нафтогазу" особливо цинічні на тлі загальної ситуації в країні.

"Прості українці щодня стоять перед важким вибором – купити їжу або заплатити за комуналку, що рівноцінно заплатити того ж "Нафтогазу". У той же час керівництво держмонополії зайняло зухвалу позицію і повністю відірвалися від реальності. Слід їх туди повернути", – резюмував Шахов.

Як відомо, НАК "Нафтогаз" оголосив тендер серед компаній з підбору персоналу на пошук шести менеджерів вищої ланки. Вони повинні очолити три нових дивізіона компанії: нафтовий, газовий, переробний. Сума тендеру – 22 млн грн. Конкурс триватиме до середини жовтня, а кандидатів будуть шукати до кінця 2019 року.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує державні активи з видобутку, переробки, транспортування, продажу природного газу та нафти. Володіє компаніями "Укргазвидобування", "Укртрансгаз", "Укртранснафта" і "Укрнафта".