ua en ru

У 2018 році в Україні може відбутися міжнародна конференція по зміні клімату

У 2018 році в Україні може відбутися міжнародна конференція по зміні клімату Фото: Остан Семерак (kmu.gov.ua)

Конференція може пройти в Україні в квітні

У квітні 2018 року в Україні може відбутися міжнародна конференція по зміні клімату. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час прес-конференціі "Зміна клімату: факти, наслідки і необхідні дії із попередження й адаптаціі", передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас приблизна дата - квітень наступного року. Ми будемо раді, якщо ви долучитесь (експерти Міжурядової групи експертів з питань змін клімату (IPCC) та директор українського гідрометеорологічного інституту Володимир Осадчий, - ред.). Для нас сьогодні важливо розуміти, що від стилю нашого життя та якості поведінки залежить клімат", - сказав Семерак.

За словами міністра, стратегія адаптації до змін клімату почнеться із адаптації сільського господарства.

"Ми повинні усвідомлювати ризики. Україна має бути серед лідерів країн, які шукають виходи із цієї ситуації - змін клімату", - додав Семерак.

Керівник відділу по зв'язкам з громадськістю міжурядової групи експертів із зміни клімату Джонатан Лінн, у свою чергу, заявив, що безпосередній вплив на зміну клімату має саме людство.

"IPCC не проводить власних досліджень, але робить висновки. Також ми робимо спеціальні звіти. За останні 30 років ми видали 5 оцінювальних звітів. Зараз ми розпочинаємо роботу над шостим звітом. Ми нейтрально оцінюємо інформацію. Чим більше ми впливаємо на наш клімат, тим більше будуть ризики у майбутньому. По-друге, людство безпосередньо впливає на зміну клімату і про це слід пам'ятати", - сказав Лінн.

Нагадаємо, раніше Семерак заявив, що в Україні через поганий стан навколишнього середовища кожні дві години вмирають три людини.