ua en ru

У 2018 році буде надруковано 18,5 млн примірників підручників, - Гриневич

У 2018 році буде надруковано 18,5 млн примірників підручників, - Гриневич Фото: Лілія Гриневич (РБК-Україна)

Електронні версії усіх підручників є на сайті МОН

Цього року надрукують 18,5 млн примірників підручників. Про це на прес-конференції щодо підготовки до нового навчального року, старту Нової української школи та зміни закупівель підручників повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона зазначила, що електронні версії усіх підручників є на сайті МОН.

"18,5 млн примірників підручників ми друкуєм цього року. Електронні версії усіх підручників є на сайті МОН. У цій електронній бібліотеці може будь-хто скачати підручники. Ми вимагаємо від усіх видавців електронну версію підручників",- сказала Гриневич.

За словами міністра, підручники вже розвозяться на місця.

Окрім того, у 2018 році створено 8 485 тисяч місць у дошкільних закладах.

Нагадаємо, у цьому році в школу підуть 448 тисяч 578 першокласників, всі вони будуть вчитися по новому держстандарту початкової освіти. Це на 40,3 тисячі більше дітей, ніж прийшло в школи в минулому році.

З них 32,3% школярів прийдуть вчитися у сільські школи, а 67,7% - у міські. Найбільше першокласників буде в Дніпропетровській області.

Як писало РБК-Україна раніше, в Україні в цьому році відкриють 8212 інклюзивних класів, про що заявив президент України Петро Порошенко.