ua en ru

У 2017 році українські прикордонники взяли участь у 10 спецопераціях

У 2017 році українські прикордонники взяли участь у 10 спецопераціях Фото: Український прикордонний патруль (УНІАН)

Поглиблюється співпраця з правоохоронними відомствами суміжних держав

У 2017 році налагоджено і продовжений дієве міжнародне співробітництво з правоохоронними відомствами суміжних держав і такими інститутами як FRONTEX, ЕUBAM, ЕUAM і МОМ. Про це під час підсумкової колегії ДПСУ заявив Петро Цигикал.

Голова Держприкордонслужби зазначив, що тільки за один рік прикордонники взяли участь у 10-ти операціях Європейського Агентства прикордонної і берегової охорони (FRONTEX) і гідно представили нашу країну у всіх чотирьох компонентах (на суші, морі, повітрі та під водою).

"Зараз активно використовується створений у минулому році загін для виконання спеціальних завдань "ДОЗОР", персонал якого готували та іноземні фахівці. Розпочато заходи з нарощування щільності охорони і розгортання нових підрозділів і відділів на активних напрямах протиправної діяльності", - сказав голова ДПСУ.

Петро Цигикал підкреслив, що поступово запроваджується спільний контроль, який діє в 10 пунктах пропуску з Польщею і Молдовою. Зараз на весь кордон з ЄС і Молдовою поширюється спільне патрулювання. Щорічно за ініціативою українських прикордонників проводиться міжнародна операція "Межа" і різні оперативно-профілактичні заходи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до охороні кордону в Чернівецькій області залучили військовослужбовців Національної гвардії України.