ua en ru

У 2017 році процедура припинення громадянства України застосовувалася 58 разів, - Петренко

У 2017 році процедура припинення громадянства України застосовувалася 58 разів, - Петренко Фото: Павло Петренко (facebook.com/PavloPetrenko.official)

Серед позбавлених громадянства України в цьому році були не тільки опозиційні політики, заявив Петренко

У 2017 році процедура припинення громадянства України застосовувалася 58 разів. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко в інтерв'ю РБК-Україна.

"Наскільки мені відомо, закон України про громадянство в частині припинення громадянства для осіб, які отримали його з порушенням процедури, тільки в цьому році застосовувався 58 раз. І там були не тільки опозиційні політики, але і звичайні громадяни. Закон повинен бути один для всіх і розглядати ситуацію краще з юридичної точки зору. Не треба виправдовувати порушення закону своєю опозиційністю", - заявив Петренко.

Нагадаємо, 28 серпня представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, коментуючи позбавлення громадянства колишнього губернатора Одеської області і екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, заявила, що глава держави Петро Порошенко з початку року позбавив громадянства 28 осіб.