ua en ru

У 2017 році прикордонники зафіксували використання 7,3 тисяч недійсних документів

У 2017 році прикордонники зафіксували використання 7,3 тисяч недійсних документів Фото: прикордонний патруль (Валерій Шмаков / УНІАН)

Вчора на кордоні затримали громадянина України, який перебував у розшуку

У 2017 році українські прикордонники зафіксували використання 7,3 тисяч недійсних документів. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

"Вчора на державному кордоні співробітники Держприкордонслужби виявили у громадян 12 паспортних документів, більша частина з яких були не дійсними. В той же час відмітимо, що протягом 2017 року прикордонники зафіксували використання 7,3 тисяч недійсних документів та майже 460 підроблених", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на кордоні з Росією був виявлений громадянин Казахстану, термін дії документів якого закінчився. А в Одеській області громадянин Молдови намагався перетнути кордон за документом брата.

Крім цього, у Рівненській області виявили громадянина України, якого розшукували правоохоронні органи за статтею щодо незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Наразі українця передали представникам Нацполіції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні 157 діючих пунктів пропуску обладнані засобами для зчитування інформації з біометричних документів, а 126 пунктів пропуску підключені до баз даних Інтерполу.