ua en ru

У 2017 році через поводження з вибухонебезпечними предметами в Донецькій області загинули 12 осіб

У 2017 році через поводження з вибухонебезпечними предметами в Донецькій області загинули 12 осіб Фото: вибухотехнічна служба (facebook.com/artem.shevchenko.9)

Ще 18 людей отримали травми різного ступеня тяжкості

У 2017 році через поводження з вибухонебезпечними предметами в Донецькій області загинули 12 осіб. Про це на брифінгу заявив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"З початку року в результаті поводження з вибухонебезпечними предметами в Донецькій області загинули 12 осіб, ще 18 отримали травми різного ступеня тяжкості. Нагадуємо, що в разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно повідомити про знахідку поліцію або військових. Забороняється наближатися до них, брати в руки і намагатися розібрати", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, 12 вересня в Державній службі з питань надзвичайних ситуацій (ГСЧС) повідомили, що з початку року їх піротехніки вилучили та знешкодили понад 49 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Тоді в ГСЧС відзначили, що тільки протягом попередніх трьох днів піротехніки здійснили 114 виїздів, в ході яких виявили 746 боєприпасів, в тому числі 1 авіаційну бомбу.