ua en ru

В 2017 році "Хмельницькгаз" приєднав до системи газопостачання понад 350 об’єктів

В 2017 році "Хмельницькгаз" приєднав до системи газопостачання понад 350 об’єктів Фото: газ (УНІАН)

Найбільше заяв на приєднання до газорозподільної мережі отримано в містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Славута

В минулому році компанія "Хмельницькгаз" приєднала до системи газопостачання 351 об’єкт. Близько 46% робіт було виконано нестандартним приєднанням та підведено газ до 143 приватних домоволодінь, 5 багатоповерхових будинків та 12 комунально-побутових підприємств. По стандартному приєднанню до газових мереж було підключено більше 191 клієнта. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Співробітники "Хмельницькгазу" в 2017 році прийняли 600 заяв, серед яких понад 200 – на стандартне приєднання до газової мережі та 355 – на нестандартне. Найбільше заяв на приєднання до газорозподільної мережі отримано в містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Славута.

Всі необхідні документи клієнти "Хмельницькгазу" можуть подати впродовж одного візиту до Центру обслуговування клієнтів чи управління клієнтського сервісу, які є в кожному районі та місті Хмельниччини.

"Усі бажаючі можуть в найкоротші терміни мобільно отримати послугу приєднання до газових мереж, звернувшись до наших менеджерів за місцем проживання, - говорить начальник управління клієнтського сервісу Юлія Стрілець . – Споживач лише подає заяву, необхідний пакет документів та у встановлені терміни отримує замовлення "під ключ".

З 2013 року в Україні була введена нова модель приєднання до газових мереж, що значно спростила саму процедуру та скоротила строки підключення до газу. Крім того, повністю регламентується і контролюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та є доступним усім мешканцям України.

Водночас, постановою НКРЕКП від 28 грудня 2017 року N 1590, затверджені ставки плати за стандартне приєднання до газових мереж, що діятимуть протягом 2018 року для кожної області України. Так, для Хмельниччини, граничний рівень плати за стандартне приєднання на 2018 рік складає від 10,3 тис. гривень до 15,2 тис. гривень без ПДВ.