ua en ru

В Україні за 9 місяців не допустили на ринок понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів

В Україні за 9 місяців не допустили на ринок понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів Фото: продукти (Unsplash / Arek Adeoye)

71,2 тонни продуктів і понад 6 тисяч тонн м’яса утилізували

За 9 місяців поточного року фахівці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів не допустили до реалізації 454,2 тонни недоброякісних продуктів і 6 тис. 99,4 тонни небезпечного м’яса та субпродуктів. Про це повідомила прес-служба відомства.

Такі дані озвучив заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби Артем Саєнко на засіданні колегії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Саєнко наголосив, що за результатами лабораторних досліджень, із цих 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування 244,1 тонни продуктів та 50,9 тон м’яса направили на знешкодження і знезараження. Також він повідомив, що ще 71,2 тонни продуктів і понад 6 тисяч тонн м’яса утилізували.

Загалом впродовж 2017 року державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках була проведена експертиза 7,7 млн партій продукції тваринного і рослинного походження.

Нагадаємо, в Україні з початку року зафіксовано 149 спалахів гострих кишкових інфекцій. Від них постраждала 2001 особа, у тому числі 1320 дітей (66%).