ua en ru

У 2016 році померли понад 5,5 млн дітей, - ЮНІСЕФ

У 2016 році померли понад 5,5 млн дітей, - ЮНІСЕФ Фото: ЮНІСЕФ (flickr.com/sabra100)

Щодня гинули 15 тисяч дітей у віці до п'яти років

В 2016 померло мінімальну кількість дітей за всю історію спостереження ЮНІСЕФ - 5,6 млн. Про це йдеться у доповіді Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй, опублікованому в середу, 18 жовтня, передає DW.

В організації зазначають, що в 2016 році в світі щодня вмирали близько 15 тис. дітей у віці до п'яти років, майже сім тисяч з них - немовлята.

Наприклад, у 2000 році кількість загиблих дітей було - 9,9 млн.

"Незважаючи на цей прогрес, все ще є великі диспропорції у виживанні дітей по регіонах і країнах, особливо на південь від Сахари в Африці", - заявив заступник генерального секретаря ООН Лю Чженьмінь.

При цьому частка новонароджених серед померлих за останні 16 років зросла з 41 до 46%. Наголошується, що причиною смерті немовлят найчастіше стають ускладнення при вагітності та пологах.

ЮНІСЕФ зазначає, що старші діти частіше вмирають від пневмонії та діареї.

Згідно з даними доповіді, найвищий рівень дитячої смертності спостерігається в Південній Азії (39%) і в Африці на південь від Сахари (38%).

Особливо багато дітей помирає в Індії, Пакистані, Нігерії, Демократичній Республіці Конго та Ефіопії. Автори доповіді відзначають, що при збереженні нинішніх тенденцій до 2030 року може померти ще 60 млн дітей, які не досягли віку п'яти років.

Нагадаємо, раніше ЮНІСЕФ заявили, що бойовики терористичної організації "Ісламська держава" вбили більше тисячі дітей в Іраку з 2014 року.