ua en ru

У 2015 році обсяги споживання газу в Чернівецькій області знизилися на 19%

За підсумками 2015 року споживання природного газу в Чернівецькій області скоротилося на 19% у порівнянні із показниками 2014 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Чернівцігаз".

Так, зменшення споживання блакитного палива вплинуло на скорочення обсягів його транспортування, а відтак і на суттєве недоотримання ПАТ "Чернівцігаз" планових тарифних надходжень. В цілому у 2015 році підприємство недоотримало майже 45 мільйонів гривень, які мали бути спрямовані на ремонт і відновлення газових мереж, повідомили у прес-службі.

"У 2015 році споживання природного газу на Буковині скоротилося на 19% у порівнянні із обсягами, які були зафіксовані у 2014 році. Так, минулого року ПАТ "Чернівцігаз" протранспортувало 356 мільйонів 280 тисяч куб. м газу., що на 83 мільйони куб. м. менше ніж позаминулого року", - йдеться в повідомленні.

Зменшення обсягів споживання, а, відтак, і транспортування природного газу спричинило недоотримання ПАТ "Чернівцігаз" 44,7 мільйонів гривень планової тарифної виручки.

"З огляду на вичерпаність наших резервних фондів, недоотримання планових тарифних надходжень ставить підприємство в надзвичайно скрутне становище. Адже не дивлячись на відсутність коштів, обсяги ремонтних робіт та робіт з модернізації газопроводів області жодним чином не скоротилися. Наразі ми продовжуємо рухатись згідно встановленого плану та графіків, однак чіткого розуміння того, як продовжувати цей рух у другому кварталі поточного року поки немає", - зауважив голова правління ПАТ "Чернівцігаз" Віктор Горда.

Прогнозований обсяг транспортування газу для ПАТ "Чернівцігаз" на 2016 рік складає 304,6 мільйони куб. м, тобто, на 14% менше в порівнянні з минулим роком.