ua en ru

20 квітня в Києві пройшов II Український інвестиційний форум '17

20 квітня в Києві пройшов II Український інвестиційний форум '17

20 квітня 2017 року в Києві відбувся II "Український інвестиційний форум '17" з фокусом на залучення інвестицій в інфраструктурний сектор України. Організатор Форуму – A7 CONFERENCES, під патронатом Міністерства інфраструктури України. Телекомунікаційний партнер – Lanet, Фінансовий партнер – Укрексімбанк, Авіаційний юридичний партнер – ECOVIS Bondar & Bondar, Юридичний партнер - Eterna Law, Партнери – PwC, Інститут проектування інфраструктури транспорту (ИПИТ), Lemtrans, EKTA, Поштово-логістичний партнер – Укрпошта, Офіційний перевізник – Turkish Airlines, Інвестиційний партнер – A7 CAPITAL.

Форум вже вдруге став найбільшим заходом в Україні, зосередженим на інвестиційних можливостях локального ринку інфраструктури, і об'єднає впливових гравців індустрії, українських виробників та міжнародних інвесторів, профільні асоціації, посольства іноземних держав та провідні медіа для обговорення ситуації та перспектив розвитку сектору Мета Форуму – залучення уваги міжнародних і національних інвесторів до потенціалу транспортної системи України для збільшення припливу іноземних інвестицій у сектор.

Актуальність конференції обумовлена постійним розвитком і зростанням інфраструктурного ринку України, серед основних тем заходу – останні тенденції та нові ідеї розвитку галузі, основні реформи та досягнення, тренди в повітряному, водному, залізничному та автомобільному транспорті, інновації, досвід європейських країн у реформуванні та фінансування інфраструктурного сектора, можливості залучення нових інвестицій та ін

Учасники отримали унікальну можливість розширити межі міжнародного партнерства завдяки особистим зустрічам з потенційними інституційними і приватними інвесторами, обміну ідеями та досвідом у ході всього Форуму, а також змогли поспілкуватися з колегами під час офіційних і неофіційних частин заходи.

"Якісні дороги – це must для України сучасна портова інфраструктура – це must для України, безпечна дешева авіація – must для України, залізниця зі швидкістю перевезень пасажирів 200-300 км/год, вантажу 120 км/год – must для України. Але це базові речі. Ми повинні випереджати майбутнє, ми повинні давати нові смисли, нові ідеї та нову промисловість. Саме така ініціатива Міністерства інфраструктури в контексті електрокарів. Ми підійшли до цього максимально комплексно. У Верховній Раді буде зареєстрований законопроект, і я сподіваюся, профільний транспортний комітет, депутати підтримають його. Тому, що цим ми створюємо не просто новий кластер економіки, ми створюємо виробництво електрокарів, даємо українським громадянам можливість бути передовою нацією", - сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Вдалі інфраструктурні проекти здатні не тільки активізувати ті чи інші галузі в економіці, стимулювати бізнес процеси, але і поліпшити якість життя українців і покращити міжнародний імідж країни. Сьогодні на цьому форумі присутні понад 350 учасників з багатьох країн світу. Сподіваюся, що попереду – багато цікавих зустрічей, корисних знайомств, важливих рішень. Цей Форум має всі шанси стати історичним, оскільки саме з таких заходів починається наш шлях у Європу", - зазначив голова Комітету з питань транспорту, Верховна Рада України Ярослав Дубневич.

altalt

"Нам важливо розвивати інфраструктуру портів і збільшувати їх потужності. 39% усього товарного обігу в країні забезпечується портами. Обсяги перевалки вантажів у першому кварталі поточного року зросли порівняно з аналогічним періодом минулого року. Ми дивимося на ці дані з обережним оптимізмом і разом з тим бачимо значні можливості для подальшого розвитку. Розпочаті нами проекти будівництва, реконструкції та днопоглиблення в портах спрямовані на подальше збільшення вантажопотоку", - наголосив в. о. голови Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс.

"Я вдячний за запрошення на Форум, який надав чудову можливість для обговорення таких важливих питань, як взаємодія держави і бізнесу, забезпечення стабільного розвитку та інвестування в інфраструктуру країни. Дорожня галузь України у цьому, зокрема, потребує. Сподіваюся, що в наступному році ми знову зустрінемося на Форумі, де будемо обговорювати вже реалізовані успішні інвестиційні проекти", - зазначив керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.

"Наше завдання – уніфікувати рухомий склад, змінити систему його змісту і підвищити ефективність використання вагонів і локомотивів. Учасники транспортного ринку повинні пам'ятати, що ¾ рухомого складу – зношені. Тому необхідні великі інвестиції для швидкого оновлення парка", - сказав член правління Укрзалізниця Іренеуш Василевський.

"Прихід бюджетних перевізників ставить перед нами серйозні виклики для пошуку ефективних і прибуткових моделей взаємодії, оскільки існують дві альтернативні концепції для аеропорту – розвиток хаба, яким рухається "Бориспіль", і залучення лоукост перевізників", - зазначив генеральний директор Аеропорту Бориспіль Павло Рябікін.

"Укрпошта – це важливий логістичний інструмент у секторі інфраструктури, адже це компанія, яка перевозить більшість китайських посилок в Україну. На жаль, вони не летять прямо в Україну – більшість з них летить через Швецію, Естонію і купу інших країн. Україна, в свою чергу, так розташована, що китайські товари повинні приїхати сюди і роз'їхатися у всі країни Європи", - підкреслив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Серед інших доповідачів: Агнешка Гаевска, Партнер PwC Poland; Анна Дерев'янко, Виконавчий директор, Європейська бізнес асоціація; Алекс Онацький, Регіональний менеджер Україні, Грузії і Вірменії, IATA; Юрій Мірошников, Президент, Міжнародні Авіалінії України; Олександр Яненко, Головний інженер, Інститут проектування інфраструктури транспорту (ИПИТ); Євген Дихне, Заступник Генерального директора, Аеропорт Бориспіль; Дмитро Крищенко, Департамент інфраструктури та природних ресурсів, Міжнародна фінансова корпорація (IFC), Група Світового банку; Марія Барабаш, Президент, A7 GROUP; Макс Яковер, Керуючий партнер, Генеральний директор UNITCity; Олександр Кава, Радник, Державне агентство автомобільних доріг України; Сінан Хасекі, Комерційний директор у країнах СНД, GE Transportation; Флавіо Канетті, Старший директор з розвитку нового бізнесу, Bombardier Transportation; Володимир Мезенцев, Генеральний директор, Лемтранс; Дінчер Саиджи, Генеральний директор представництва в Києві, Turkish Airlines; Марк Магалецький, Старший Банкір, Керівник сектору інфраструктури в Україні, ЄБРР; Андріс Подгорнис, Генеральний директор, Автолюкс/Ecolines; Денис Гайовий, Старший банкір Департаменту муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР; Михайло Сокол, Заступник генерального директора, Автомобільная компанія "Богдан Моторс"; Юрій Вахель, Співголова логістичного комітету, EBA; Директор з розвитку бізнесу, Астарта-Київ; Віталій Жуковський, іо. директора, Морський торговий порт "Південний"; Віктор Лисицький, Президент, Асоціація кораблебудування України "Укрсудпром" та інші.

Організатор Форуму – A7 CONFERENCES, під патронатом Міністерства інфраструктури України. Телекомунікаційний партнер – Lanet, Фінансовий партнер – Укрексімбанк, Авіаційний юридичний партнер – ECOVIS Bondar & Bondar, Юридичний партнер - Eterna Law, Партнери – PwC, Інститут проектування інфраструктури транспорту (ИПИТ), Lemtrans, EKTA, Поштово-логістичний партнер – Укрпошта, Офіційний перевізник – Turkish Airlines, Інвестиційний партнер – A7 CAPITAL. Генеральний ТВ-Партнер – Телеканал News One, Генеральний інформаційний партнер – РБК-Україна, Генеральний радіо-партнер – Радіо " Голос Столиці. Ексклюзивний медіа-партнер – Лігабізнесінформ. Ексклюзивний бізнес медіа-партнер – Газета Бізнес. Медіа-партнери: Business Ukraine magazine, UBJ, ABCnews, Група видань "Капстроительство", InVenture, Промисловість у Фокусі, Global Ukraine, Easy Business, UJBL, Business Views, журнал "Судноплавство", KyivPost, Енергетичний Термінал. Обладнання та інструмент для професіоналів. За підтримки: Центр Транспортних Стратегій, Британо-Українська Торгова Палата, ACC, EBA, Асоціація міжнародних експедиторів України, Всеукраїнський центр реформ транспортної інфраструктури, Асоціація "Аеропорти України", TUID та ін

Матеріали і відео-запис Форуму доступні на сайті: www.a7conf.com/infra17

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтеся за тел.: +38 044 227 27 77, +38 063 145 87 35, anna@a7-group.com (контактна особа: Анна-Вероніка Краснопольська).