ua en ru

Понад 2 млн людей на Гаїті постраждали від урагану "Метью"

Понад 2 млн людей на Гаїті постраждали від урагану "Метью" Фото: ураган "Метью"

Санітарні служби зафіксували 510 випадків холери

щонайменше 2,1 млн громадян Гаїті - п'ята частина всього населення країни постраждали від урагану "Метью", що обрушився на державу два тижні тому. Про це повідомляє агентство Prensa Latina.

Як зазначається, з цього числа 1,4 млн потребують термінової допомоги. Число загиблих в результаті урагану на Гаїті перевищила 470 осіб.

Санітарні служби зафіксували 510 випадків холери, включаючи десятки зі смертельним результатом. При цьому циклон порушив роботу більше половини медичних установ і шести центрів по лікуванню даного захворювання.

Повідомляється, що виникнення епідемії змусило владу направити в департамент Гранд-Анс 15 цистерн з хлорованою водою - 120 тисяч літрів для 175 тисяч громадян, які одержали тимчасовий притулок в укриттях. Туди ж поставлені 116 тонн непродовольчих товарів і 134 тонни продуктів харчування. В останні дні розподілена гуманітарна допомога, що надійшла з Болівії, Колумбії, Венесуели, Японії і Панами.

Нагадаємо, більше 50 тисяч людей залишилися без електропостачання в канадській провінції на сході країни через ураган "Метью".