ua en ru

За 2 роки оргштатну структуру Міноборони змінять за стандартами НАТО, - Бірюков

За 2 роки оргштатну структуру Міноборони змінять за стандартами НАТО, - Бірюков Фото: Юрій Бірюков розповів про зміни в Міноборони (УНІАН)

Зокрема посаду начальника Генерального штабу - головнокомандуючого розділять на двох людей

У найближчі два роки буде змінена оргштатна структура Міністерства оборони України, згідно зі стандартами НАТО. Про це заявив радник міністра оборони Юрій Бірюков в ефірі "5 каналу".

"Причому зміна оргштатної структури як вищого керівництва, тобто Генерального штабу і Міністерства оборони, так і зміна оргштатної структури власне бойових підрозділів", - зазначив він.

Як уточнив Бірюков, процес переходу на стандарти НАТО передбачає, що у 2018 році посада начальника Генерального штабу - головнокомандуючого буде розділена на двох людей.

"Тобто окремо у нас буде головнокомандуючий, а окремо - начальник Генерального штабу ... на рівні підрозділів змінюється система керівництва. Наскільки я знаю, дається більше повноважень "донизу" - більше свободи у застосуванні зброї і більше свободи у віддачі наказів більш нижчим командирам. Також змінюється логістична система, змінюється система підготовки", - пояснив радник глави Міноборони.

Нагадаємо, раніше в НАТО підтвердили готовність допомагати з реформою оборонного сектору України.