ua en ru

За 2,5 роки Рада ухвалила понад 700 законів, - Парубій

За 2,5 роки Рада ухвалила понад 700 законів, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Також було ухвалено більше 1379 постанов

За 2,5 роки роботи Верховна Рада України VIII скликання ухвалила понад 700 законів та більше 1300 постанов. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"За 2,5 роки роботи ВРУ було ухвалено 724 закони та більше 1379 постанов. Лише за останній рік - 339 законів та 591 постанова", - заявив Парубій.

За його словами, підвищення обороноздатності країни є одним з основних пріоритетів парламенту. Так за цей період Радою було напрацьовано і ухвалено десятки важливих рішень, спрямованих на реформування Збройних сил України, підвищення дисципліни та відповідальності, а також забезпечення правового статусу українських військових і правоохоронців.

Нагадаємо, 25 червня Парубій повідомив, що робота над текстом законопроекту про реінтеграцію Донбасу буде завершена в найближчі тижні.

"На сьогодні ще йде обговорення і дискусія. Я думаю, що ми зможемо до останнього пленарного тижня вийти на один законопроект", - заявив спікер ВР.

Він також нагадав ключове положення законопроекту, яким є створення єдиного оперативного штабу з управління військово-цивільними адміністраціями (ВЦА).