ua en ru

17% причин незаконного використання бюджетних коштів криється в некомпетентності керівництва виконавчої влади, - голова Рахункової палати В.Симоненко.

Зі 100% причин, які призводять до незаконного використання бюджету, 17% становить некомпетентність вищої керівної ланки, на рівні міністрів і заступників міністрів. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив глава Рахункової палати України Валентин Симоненко.
«У країні на всіх рівнях практично відсутня будь-яка державна кадрова політика. І це є серйозною причиною порушення бюджетного законодавства. Державну роботу робити нікому. Як результат - катастрофічне невиконання посадовими особами та цілими структурними підрозділами своїх прямих функціональних обов'язків. Наприклад, Мінфін виконує функції, затверджені Кабміном, всього на 40%. До речі, Мінекономіки і того менше - на 21%», - сказав В.Симоненко.
Він також відзначив, що в 2009 р. Рахункова палата виявила, що близько 40 млрд грн коштів держбюджету витрачено «неефективно або незаконно». Третина з цих 40 млрд грн, уточнив голова Рахункової палати, витрачена незаконно.