ua en ru

Понад 1300 українців без віз потрапили в ЄС, п’ятьом відмовили у в'їзді

Понад 1300 українців без віз потрапили в ЄС, п’ятьом відмовили у в'їзді Фото: кордон України з ЄС (прес-служба МЗС)

Більшість українців для подорожі використовували автомобільні пункти пропуску

Безвізовим режимом України з Європейським Союзом за допомогою біометричних паспортів уже скористалися понад 1300 українців. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

"Станом на 17:00 кордон із країнами ЄС перетнули понад 40 тисяч осіб, із яких майже 8,2 тис. громадян із біометричними паспортами. В тому числі більше 1300 громадян України перетнули державний кордон із країнами Європейського Союзу без віз", - йдеться в повідомленні.

За даними прикордонників, більшість українців для подорожі використовували автомобільні пункти пропуску (71%), а інші (29%) надали перевагу повітряному сполученню.

Водночас, як повідомили в Департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України, п’ятьом громадянам було відмовлено у в'їзді до країн Шенгенської зони.

"11.06.2017 р. у в’їзді до ЄС відмовлено 5 особам: одного громадянина України повернуто в "Шегині" - попередньо мав заборону на в'їзд до ЄС, двом громадянам України відмовлено у в’їзді на словацькому кордоні у зв’язку з перевищенням терміну попереднього перебування в ЄС, одному - на румунському кордоні через відсутність візи у паспорті старого зразка, на угорському - відмовлено у в’їзді неповнолітній дитині з паспортом старого зразка без візи", - доповіли у відомстві.

Крім того, за інформацією МЗС, у Кельні зафіксовано випадок неспроможності громадянином України аргументувати мету поїздки, але завдяки консулові ситуація була врегульована.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що безвізовим режимом України з Євросоюзом станом на 15:00 11 червня 2017 року за допомогою біометричних паспортів скористалися понад 1100 українців.