ua en ru

У МОН розповіли, скільки наукових проектів молодих вчених отримають держфінансування

У МОН розповіли, скільки наукових проектів молодих вчених отримають держфінансування Фото: МОН

Серед переможців є проекти, присвячені військовій тематиці

За державний рахунок буде профінансовано 123 проекти, які перемогли на конкурсі наукових робіт молодих вчених. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства освіти і науки України..

Як зазначається, серед переможців є проекти, присвячені військовій тематиці, дослідженням космосу, освоєнню альтернативних джерел енергії, розробці нових технологій, захисту інформації.

"Зараз ми вже вдруге проводимо конкурс проектів наукових робіт молодих науковців, які працюють або навчаються у вузах або наукових установах МОН. Порівняно з минулим роком, ми внесли деякі зміни в процедуру його проведення. Так, з'явилася можливість фінансування більш тривалих - 3-річних проектів. Експертизу кожної роботи проводили 5 фахівців, і загальна кількість балів вважалася як середнє арифметичне оцінок трьох експертів, у діапазоні між найнижчою і найвищою ", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що для фінансування проектів-переможців до держбюджету вже закладено 13,4 млн гривень. Міністр зазначила, що ця сума не є значною, проте конкурс - це скоріше мотивація.

Всього на конкурс було подано 362 проекти з-понад 100 вузів і наукових установ МОН.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій завив, що дискусії навколо ухваленого напередодні закону про освіту мають спекулятивний характер. Голова ВРУ наголосив, що остаточно редакція закону про освіту була найбільш оптимальним і правильним рішенням.