ua en ru

У 114 окрузі триває підготовка до фальсифікації виборів, - нардеп

У 114 окрузі триває підготовка до фальсифікації виборів, - нардеп

Близько 400 членів та голів дільничних виборчих комісій від різних кандидатів і партій не допустили сьогодні вранці на засідання комісій у 114 окрузі в Луганській області. Про це повідомляє співголова партії "Наш край", народний депутат України Антон Кіссе з місця подій.

За його словами, вчора окружна комісія "тягнула до останнього" і лише в кінці дня прийняла рішення про заміну членів дільничних комісій від низки кандидатів і партій.


"Рішення хоча і було прийнято під тиском кандидатів у депутати та їх представників, однак про нього "забули" повідомити комісіям. Голова та секретар ОВК зараз відсутні та їхні телефони відключені. Робиться все, щоб не підписувати ухвалене рішення. У підсумку 400 повноважних членів і голів ДВК не пустили сьогодні на ранкове засідання", - зазначив Кіссе.

Він повідомив, що була викликана поліція за перешкоджання законній діяльності членів ДВК. "За такі дії передбачена кримінальна відповідальність. І керівництво комісій повинне пам'ятати про це", - сказав співголова партії "Наш край".

Дії окружної комісії, підкреслив він, спрямовані на створення сприятливих умов для одного з кандидатів і свідчать про підготовку до фальсифікацій.

"Ми продовжуємо боротьбу за те, щоб вибори були чесними і прозорими. І звертаємося до ЦВК з вимогою негайно втрутитися в ситуацію в ОВК-114 і припинити систематичне порушення закону з боку її керівників", - підсумував Кіссе.

Нагадаємо, вчора Кіссе повідомляв, що у виборчій комісії 114 округу в Луганській всупереч закону блокують рішення про заміну членів дільничних виборчих комісій від низки кандидатів і партій.

Головою окружної виборчої комісії №114 є Недяк Андрій Петрович (від політичної партії "Опозиційний блок"), його заступник - Вурин Оксана Михайлівна (від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність"), секретар – Бородавко Олена Валеріївна (від партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина").

Раніше повідомлялося, що в ніч з п'ятниці на суботу, на блокпостах Луганської області були заблоковані представники партії "Наш край", які повинні були взяти участь у виборах в якості членів виборчих комісій і спостерігачів. Всі затримані були відпущені після втручання співголови партії "Наш край", народного депутата України Антона Кіссе.