ua en ru

За 11 місяців 2017 ПАТ "Криворіжгаз" доставило споживачам понад 950 млн куб. м газу

За 11 місяців 2017 ПАТ "Криворіжгаз" доставило споживачам понад 950 млн куб. м газу Фото: газ (kmu.gov.ua)

Збільшення споживання газу відбувається за рахунок промислових підприємств

За 11 місяців поточного року споживання газу на Криворіжжі зросла на 5,2 % порівняно з аналогічним періодом минулого року. Клієнти ПАТ "Криворіжгаз" отримали 954 млн куб. м. Зростання споживання газу спостерігається вперше за останні три роки. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Збільшення споживання газу відбувається за рахунок промислових підприємств. За 11 місяців поточного року вони отримали на 12,5% більше порівняно з аналогічним періодом 2016 року. У натуральному вираженні обсяги споживання зросли на 73 млн куб. м.

"Зростання обсягів протранспортованого газу в цілому не вплинула на покращення фінансового стану ПАТ "Криворіжгаз", - відзначає комерційний директор Ганна Ковпак. - Ситуацію ускладнюють борги за розподілений природний газ. На сьогодні, тільки теплопостачальні підприємства мають заборгованість перед ПАТ "Криворіжгаз" у розмірі 10 млн гривень".

Виробники тепла для населення знизили використання природного газу на 20 млн куб. м. Це на 10,7 % менше, ніж за аналогічний період 2016 року. Знижується споживання газу населенням та бюджетними організаціями. Так побутові споживачі використовували на 4 % менше блакитного палива, а бюджетники – на 4,2 %. Сумарно, ці групи клієнтів зменшили використання газу більш ніж на 5 млн куб. м.

Нагадаємо, що з 2012 року споживання газу клієнтами ПАТ "Криворіжгаз" постійно знижувалося. Так, у 2015 році споживання газу впало на 19%, в 2016 - на 9%. Зниження обсягів розподілу газу протягом останніх п'яти років призводило до недоотримання тарифної виручки компанією.