ua en ru

На лікуванні в шпиталях Міноборони знаходиться більше 120 бійців АТО

На лікуванні в шпиталях Міноборони знаходиться більше 120 бійців АТО Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Поранені під час АТО наразі знаходяться на контролі в медичних установах

На лікуванні та контролі у закладах охорони здоров’я Міністерства оборони України перебуває 121 військовослужбовець Збройних сил України, який отримав поранення під час проведення Антитерористичної операції (АТО). Про це повідомляє прес-служба відомства.

Наразі у санаторно-курортних закладах Збройних сил України проходять реабілітацію 103 учасники АТО. Всього з початку АТО реабілітацію у військових медичних закладах пройшло понад 3,6 тис. військовослужбовців, із яких 430 - цього року.

Для надання медичної допомоги дійсним і колишнім військовослужбовцям, працівникам Збройних сил України та членам їх сімей функціонують Національний військово-медичний клінічний центр у Києві, чотири Військово-медичних клінічних центри в Одесі, Львові, Харкові та Вінниці, Військово-медичний клінічний центр професійної патології особового складу Збройних сил України у Ірпіні та 15 військових госпіталів. Їх загальна місткість становить 6,55 тис. ліжок, із них 400 знаходиться у чотирьох військових мобільних госпіталях.

Загалом, з початку року Міністерство оборони України використало на оплату медикаментів для військовослужбовців майже 100 млн гривень. До військових частин, які виконують завдання в районі проведення АТО, видано понад 6,5 тис. аптечок.

Нагадаємо, раніше в конгресі США пообіцяли надати військову допомогу Україні.