ua en ru

Не 10 літрів. Одна з АЗС змінила правила продажу бензину: хто і скільки може купити

Не 10 літрів. Одна з АЗС змінила правила продажу бензину: хто і скільки може купити Фото: на АЗС змінюються правила продажу бензину (Віталій Носач/РБК-Україна)

Мережа автозаправних станцій OKKO змінила правила продажу бензину і дизельного палива. Тепер клієнти з картою Fishka можуть купити не від 10, а від 15 літрів преміального палива.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook OKKO.

"Тепер заправляємо пальним PULLS 95 і PULLS Diesel не від 10, а від 15 літрів в одне авто клієнтів, що мають карту Fishka", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в додатку можна ознайомитися з інформацією про ліміти, які становлять 15, 20 і 30 літрів. Тим, у кого немає карти Fishka, потрібно зареєструватися і оформити її, оскільки без цієї карти не можна заправитися. Оформити карту можна, встановивши додаток на смартфон на iOS або Android.

Ліміт встановлюється на одну заправку. Наступну заправку можна провести протягом доби 3 рази, але не раніше, ніж через 3 години.

Що стосується бензину А-95 і ДП - то все без змін. Як і раніше, цими видами палива заправляють критичну інфраструктуру, ЗСУ, по паливних картах і талонах. На автогаз - обмежень немає.

Що з паливом в Україні

Зазначимо, через ракетні удари російських військ по українським нафтобазам та НПЗ у країні серйозний дефіцит палива. Уряд намагається вирішити проблему шляхом доставки пального з країн Європи, оскільки порти заблоковано військовим флотом противника.

Причому в Кабінеті міністрів обіцяли за тиждень вирішити проблему дефіциту. У зв'язку з ситуацією, що склалася, великі мережі АЗС ввели ліміти на продаж бензину і дизельного палива, через що вже кілька тижнів на заправках спостерігається ажіотажний попит і великі черги.

На тлі такої ситуації українців закликають якомога утримуватися від використання особистих автомобілів.

Докладніше у матеріалі "На АЗС не вистачає бензину та ДП. Чому виник дефіцит і скільки він триватиме".