ua en ru

Понад 1,3 тис. місцевих громад отримали функції з реєстрації бізнесу та нерухомості, - Петренко

Понад 1,3 тис. місцевих громад отримали функції з реєстрації бізнесу та нерухомості, - Петренко Фото: міністр юстиції Павло Петренко

Місцеві громади отримали майже 2 мільярди гривень доходів в місцеві бюджети

Функції з реєстрації бізнесу та нерухомості отримали 1333 місцевої громади. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім функцій, місцеві громади отримали майже 2 мільярди гривень доходів в місцеві бюджети.

"На сьогоднішній день функції з реєстрації бізнесу та нерухомості отримали 1333 місцеві громади. Разом з функціями ці громади отримали майже 2 мільярди гривень доходів в місцеві бюджети. Але найголовніше - українські громадяни отримали можливість без черг, без бюрократії скористатись сервісом з реєстрації бізнесу, реєстрації нерухомості, отримання виписок, довідок", - заявив Петренко.

За його словами, за минулий рік онлайн послугами Міністерства юстиції, зокрема з реєстрації та ліквідації компаній та ФОП, отримання інформації з реєстрів тощо українські громадяни скористалися понад 60 млн разів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України не буде скасовувати норму перерозподілу частини рентних платежів на користь бюджетів регіонів, де добуваються корисні копалини.