ua en ru

"Зелений" рух об'єднується заради майбутнього України, - лідер партії "Зелені" Олександр Прогнімак

Партія «Зелені» та її лідер Олександр Прогнимак оголосили про початок об'єднання «зеленого» руху в Україні. Ця подія є знаковою як для всіх прихильників «зеленої» ідеї, так і долі країни в цілому.

««Зелений» рух Україна нарешті вступило на шлях довгоочікуваного об'єднання. Партія «Зелені» публічно закликала до цього процесу і приклала чимало сил за останні чотири роки. Ми раді, що до нас перед парламентськими виборами приєдналися численні активісти Партії зелених України. Це дозволить створити ще більшу фракцію «зелених» у Верховній Раді для практичної реалізації «зелених» ідей. Усі «зелені» мають розуміти: поодинці жодних проблем ми не вирішимо, і лише витратимо час даремно», - підкреслив Прогнімак

Він також зазначив, що у партії «Зелені» вже є успішний досвід об'єднання «зеленого» руху на міжнародному рівні: в 2010 р. партія «Зелені» виступила ініціатором створення міжнародного Євразійського Об'єднання Зелених Партій (ЄОЗП), до якого увійшли «зелені» Росії , України, Білорусії і Казахстану. Один із прикладів успішної діяльності ЄОЗП - створення Екологічної Конституції Євразії.

««Зелений» рух об'єднується заради майбутнього України і майбутнього наших дітей. А значить, незважаючи на хаос, що відбувається, ми ще можемо врятувати нашу країну від екологічної катастрофи і забезпечити гідний рівень життя українців», - підкреслив Прогнімак.