ua en ru

"Зелена" ідея - ідеологія XXI ст. для Україні, Росії і всього світу, - лідер партії "Зелені" Олександр Прогнімак

11 лютого в Москві відбулася знаменна події для всього «зеленого» руху Євразії - російське екологічне рух «Зелені» на своєму з'їзді ухвалило рішення про перетворення в партію «Зелені». Від імені «зелених» Україна російських колег особисто привітав з цим важливим кроком голова Євразійського Об'єднання Зелених Партій (ЄОЗП) і лідер партії «Зелені» Олександр Прогнімак.

«Створення єдиної «зеленої» політичної сили є, безсумнівно, важливою подією не тільки для Росії, але й для «зеленого» руху СНД і Євразії. Дуже важливо, що Україна і Росія знаходяться в авангарді «зеленого» руху - в світі, і в своїх країнах. Активно співпрацюють «зелені» України і Росії на міжнародному рівні. Разом з колегами з Білорусі та Казахстану в 2010 р. було засновано Євразійське Об'єднання Зелених Партій (ЄОЗП). Всього за півтора року ЄОЗП стало одним з головних «зелених» гравців в Євразії і в усьому світі», - зазначив Олександр Прогнімак.

Він нагадав, що ЄОЗП було розроблено фундаментальну працю - Екологічну Конституцію Євразії. Її базові положення увійдуть в екологічні конституції країн-учасниць ЄОЗП. Крім цього, ЄОЗП активно співпрацювало в розробці міжнародного екологічного законодавства з Виконавчим комітетом СНД і Міжпарламентської асамблеї країн-учасниць СНД.

«Питання екології в XXI ст. стають проблемою №1 для всього людства. Глобальне потепління, аномальні холоди, масштабні екологічні катастрофи, виснаження запасів сировинних і харчових ресурсів, економічна депресія - усі ці реальні загрози нашій цивілізації безпосередньо пов'язані з погіршенням екології. Кожна людина на планеті хоче пити чисту воду, дихати чистим повітрям, їсти якісну їжу, не переживати за майбутнє своїх дітей. Це базові цінності «зеленої» ідеології, за якої в XXI ст. підуть маси в усьому світі», - підкреслив лідер партії «Зелені».

Прогнімак зазначив, що партія «Зелені» активно працює з усіма політичними силами і населенням в питаннях «зеленої» ідеології. Партію «Зелені» чують і розуміють важливість не просто розмов, а практичної реалізації «зелених» ідей. Наприклад, в 2011 р. партія «Зелені» підготувала Екологічну Конституцію України і кілька національних «зелених» проектів, напрацювання яких використовує уряд Україні.

«У 2012 р. в Україні пройдуть вибори. У країні немає жодної справжньої ідеології, зрозумілою і близькою людям, окрім «зеленої». Тому партія «Зелені» обов'язково буде мати «зелену» фракцію в парламенті, де зможе більш предметно вирішувати екологічні проблеми України», - впевнений Прогнімак.