ua en ru

"Заступ" очолить аграрний сегмент в парламенті, - експерт

Партія "Заступ" має досить широке поле для маневрів у випадку створення коаліції в парламенті. Про це повідомив політолог Володимир Цибулько.

Експерт зазначив, що таким чином партія виступить додатковою силою, яка фактично візьме на себе весь аграрний сегмент.

За словами Цибулька, весь сегмент сільськогосподарського виробництва та сільського життя повинен знаходитися в контексті загальної стратегії уряду. Особливо в тих питаннях, які важливі для селян: підтримка сільськогосподарського виробництва і, найголовніше, для розвитку інфраструктури села.

Відповідне бачення питань розвитку АПК є у блоку Порошенко. "Також серед існуючих політичних сил, Радикальна партія Олега Ляшка декларує свій інтерес до села", - каже політолог.

На думку Цибулька, аграрна партія "Заступ", яка відстоює інтереси жителів села, не може бути опозиційною. Такого роду політична сила має певним чином співіснувати з будь-якою владою.

"Варто з'ясувати, що вигідніше - об'єднатися з тими партнерами, у яких є власна сільськогосподарська програма, або працювати з тією політичною силою, яка саме з причини відсутності такої програми готова створити коаліцію з "Заступом", - стверджує Цибулько.