ua en ru

"Запоріжсталь" проведе переговори з ЄББР і Siemens щодо будівництва конверторного цеху, - Б.Петров.

ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" найближчим часом проведе переговори з Siemens FAI і Європейським банком реконструкції і розвитку щодо фінансуванню придбання обладнання і будівництва конверторного цеху комбінату. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров.

Губернатор відзначив, що вважає необхідною модернізацію підприємства.

«Запоріжсталь» залишається бюджетонаповнюючим підприємством і одним з основних працедавців області. Питома вага комбінату в промисловому виробництві регіону складає більше 17%. Але також підприємство займає перше місце з викидів забруднюючих речовин у атмосферу Запоріжжя. Від нових власників нам потрібні дотримання норм природоохоронного законодавства і збереження робочих місць», - сказав він.

Нагадаємо, 12 травня Б.Петров повідомив про придбання 50% акцій «Запоріжсталь» бізнесменом Рінатом Ахметовим, проте того ж дня прес-служба компанії СКМ спростувала цю інформацію.

Пізніше Р.Ахметов підтвердив інтерес до придбання «Запоріжсталі».

ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України. Підприємство спеціалізується на виробництві гарячекатаного і холоднокатаного листа з вуглецевої, низьколегованої, легованої і нержавіючої сталі.