ua en ru

"Ювентус" став чемпіоном Італії, а "Реал" зіграв внічию з "Валенсією"

В Європі були зіграні матчі національних футбольних чемпіонатів. Поєдинки відбулися 4 травня.

В Європі були зіграні матчі національних футбольних чемпіонатів. Поєдинки відбулися 4 травня.

Іспанія

Після втрати очок "Барселони" "Атлетіко" міг ще більше відірватися від каталонців, але програв у Валенсії "Леванте". Вже на 7 хвилині після подачі кутового Луїс Феліпе зрикошетив м'яч у свої ворота. А у другому таймі успіх валенсійців закріпив Баррал сильним ударом з центру штрафного майданчика.

Міг використовувати осічки конкурентів "Реал", але також не зміг переграти свого суперника. "Валенсія" вийшла вперед - Матьє головою пробив після подачі кутового. У відповідь Рамос після пасу Роналду рахунок зрівняв. "Валенсія" знову повела в рахунку після голу Парехо. І лише в доданий час красивим голом п'ятою відзначився Роналду приніс "Реалу" нічию.

"Атлетіко" з 88 очками перебуває на першому місці в турнірній таблиці, у "Барселони" 85 балів. "Реал", маючи гру в запасі, відстає від лідера на 5 очок.

Англія

Лондонський "Арсенал" зумів оформити собі участь в Лізі Чемпіонів на наступний сезон. Перемога над "Вест Бромвічем", якому єдиний гол забив Жиру ударом головою, зміцнила "канонірів" на четвертому місці.

А тим часом, "Челсі" не зміг обіграти вдома "Норвіч". Граючи весь матч активніше суперника, "аристократи" не змогли пробити Радді. У "Челсі" після 37 матчів 79 очок і третє місце.

Італія

"Рома" грала матч в гостях у "Катанії" і несподівано поступилася. В середині першого тайму нападник "Катанії" Іско зробив дубль. На це "Рома" зуміла відповісти лише голом Тотті. У другій половині гри Бергессия добив м'яч у ворота "Роми" послу удару Лето, а до розгрому рахунок довів Барріентос дальнім ударом.

"Рома" відстала тепер від "Ювентуса" на 8 очок за 2 тури до кінця чемпіонату, що зробило туринців чемпіоном Італії в черговий раз.