ua en ru

"ЮтіСТ" закрив трубопрокатний цех через фінансові проблеми

Нікопольський завод сталевих труб "ЮтіСТ" закрив трубопрокатний цех у зв'язку зі складним фінансовим станом підприємства. Основні фонди і все майно заводу на суму 400 млн грн знаходяться в заставі у "Укрсоцбанку". Спроби заводу стягнути дебіторську заборгованість і розплатитися з банком поки безуспішні, повідомив голова Дніпропетровського обкому Профспілки металургів і гірників України Василь Шевченко.

За словами В.Шевченка, основний боржник підприємства - донецьке ТОВ "Тайм" - з 2003 р. заборговувало за поставлену трубну продукцію близько 300 млн грн. Звернення нікопольського заводу до Господарського суду Донецької обл. з позовом про стягнення боргу з ТОВ "Тайм" не принесло результату, оскільки боржник змінив реєстрацію. Він вважає, що є серйозна загроза знищення підприємства. "Для запобігання цій ситуації профспілка має намір провести переговори з "Укрсоцбанком" - основним кредитором підприємства, і звернутися до всіх органів влади з проханням про сприяння в збереженні працездатності "ЮтіСТу", - відзначив В.Шевченко. Звернення профспілки до власників підприємства, органів державної влади, Генпрокуратури України дозволили добитися своєчасної виплати зарплати.

За 6 місяців 2010 р. ЗАТ "НЗСТ "ЮтіСТ" скоротило виробництво в порівнянні з аналогічним періодом минулого року з 11,3 тис. т до 6,3 тис. т. Чисельність працюючих на підприємстві з початку року скоротилася з 1498 чоловік до 970 чоловік на 1 липня 2010 р.