ua en ru

"Яндекс" уклав угоду з компанією Samsung про співпрацю у сфері мобільного Інтернету

Вчора компанія "Яндекс" оголосила про підписання партнерської угоди з компанією Sаmsung. Тепер всі смартфони корейської компанії, які будуть продаватися в країнах СНД і працювати на операційній системі Bada Wave 3, будуть використовувати пошукову машину від "Яндекса". Це перша подібна угода російського пошуковика з виробниками смартфонів, в основному всі розумні телефони на iOS, Android і BlackBerry використовують пошук Google.
У компанії Samsung розповіли, що в новій операційній системі Bada Wave 3 буде встановлена пошукова система "Яндекс". Це буде виражатися як у вигляді спеціальних аплетів-додатків на головному екрані смартфона, так і в способі пошуку через вбудований інтернет-браузер. Таким чином, компанія "Яндекс" виходить на ринок пошукових машин для мобільного Інтернету, де раніше не була присутня.
Навесні поточного року на профільній телекомунікаційної конференції РИФ засновник "Яндекса" Аркадій Волож заявляв, що на даний момент в структурі трафіку збільшується роль мобільного Інтернету. Монополію в цьому сегменті історично тримала компанія Google. З підписанням поточної угоди компанія "Яндекс" гарантовано отримає близько 16% ринку мобільного пошуку в Росії - саме 16% ринку операційних систем для смартфонів утримує компанія Samsung. "Яндекс" має намір і далі нарощувати частку на ринку пошукових систем для мобільного Інтернету. "Ми відкриті для співпраці і з іншими виробниками", - відзначають в прес-службі компанії.