ua en ru

"Я не збирався витрачати рік на "перезавантаження". Інші команди можуть не дозволити", - Мірча Луческу

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про те, як змінилася його команда після літа, про своє бачення "перебудови" в Донецьку.

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про те, як змінилася його команда після літа, про своє бачення "перебудови" в Донецьку.

"Я шкірою відчував, що команда буде змінюватися. Рік тому провели дуже хороший сезон в чемпіонаті країни і Лізі чемпіонів. Немає нічого дивного, що провідні гравці намагаються використовувати такі моменти. Мхітарян і Фернандіньо приходили до мене і зізнавалися, що хочуть покинути команду. Вілліан вже зробив це трохи раніше. Я розумів, що виникнуть проблеми, проте навіть не допускав думки, ніби "перезавантаженням", як ви висловилися, стане займатися хтось інший. Тому що ніхто інший не знав і не знає потенціалу цієї команди так досконало, як я. Тому що я вірив в можливості футболістів, які до пори до часу перебували за спинами партнерів, а тепер повинні були вийти на авансцену", - цитує наставника "гірників" сайт донецького клубу.

"Я не збирався витрачати рік на "перезавантаження", з новими людьми продовжував гнути свою лінію. У футболі проблематично отримати якийсь спеціальний час для оновлення. По-перше, невідомо, чи вийде, чи ні. По-друге, футбол найменше піддається плануванню: занадто великий ризик, як говориться в одній мудрій приказці, розсмішити Всевишнього. Самий надійний шлях - продовжити з того рівня, на якому ти вже був. Це як в житті, чи в політиці: якщо даси слабину і зробиш крок назад - невідомо, коли вдасться зробити два кроки вперед. Інші можуть не дозволити: відчують свою силу і самі захочуть утвердитися нагорі".

Нагадаємо, що перший офіційний матч у 2014 році донецький "Шахтар" зіграє у Лізі Європи проти чеської "Вікторії".